Maasziekenhuis Pantein sluit met alle verzekeraars contracten

Publicatiedatum: 20 december 2017

Maasziekenhuis Pantein heeft met alle zorgverzekeraars goede contracten afgesloten voor 2018. Hiermee is goede toegang tot zorg voor inwoners van de regio gewaarborgd.

Trots op ons unieke profiel

Het Maasziekenhuis is zeer tevreden over de uitkomst van de onderhandelingen. ‘Hier spreekt vertrouwen uit. Het Maasziekenhuis vervult in de regio een belangrijke functie, dat zien de verzekeraars ook. We bieden een compleet aanbod van zorg dankzij onze expertise en de verbindingen met andere vormen van zorg, zoals thuiszorg, verpleeghuizen en revalidatie van Pantein. Ook werkt het Maasziekenhuis nauw samen met het Radboudumc en de Sint Maartenskliniek’.

Vergoeding van zorg goed geregeld
‘Verzekeraars zien onze meerwaarde en hebben daarom allemaal een contract met ons afgesloten, VGZ zelfs voor drie jaar. Hierdoor is de vergoeding van zorg voor de inwoners goed geregeld en zijn zij verzekerd van goede zorg dichtbij huis’, aldus Ton Hazekamp, bestuurder bij Pantein.

Premies en vergoedingen 2018
Sinds november zijn de maandelijkse premies en de vergoedingen van de verschillende zorgverzekeraars bekend. Vanaf deze datum is het ook mogelijk om van zorgverzekeraar te wisselen. Opzeggen bij een verzekeraar kan tot uiterlijk 31 december 2017 en een aanmelding bij een nieuwe zorgverzekeraar moet uiterlijk 31 januari 2018 binnen zijn.

Zekur
Heeft u een polis van ‘Gewoon Zekur’, dan wordt uw zorg binnen het Maasziekenhuis voor maximaal 80% vergoed door Zekur. Het overige deel betaalt u zelf. Als u beschikt over de polis ‘Gewoon Zekur Vrij’ dan wordt uw zorg 100% vergoed door uw verzekeraar.