Maasziekenhuis Pantein krijgt twintig kalenderklokken

Publicatiedatum: 29 september 2016

De verpleegafdelingen van Maasziekenhuis Pantein hebben twintig kalenderklokken gekregen van de Stichting Vrienden van het Maasziekenhuis. Verwarde en/of kwetsbare ouderen kunnen voortaan in één oogopslag de dag, datum en tijd zien.

Marijke Thijssen (Teammanager): “Wij zien dat kwetsbare ouderen vaker verward zijn. Door hun zwakke gezondheid doen zij ’s nachts en overdag vaak hazenslaapjes. Omdat ze zo vaak wakker worden zijn ze het besef van tijd kwijt. Op de kalenderklok kunnen ze dan meteen zien welke dag en hoe laat het is. Dat zorgt ervoor dat mensen rustiger zijn en zich veiliger voelen. Zo’n klok geeft een beetje houvast en dat is wel zo prettig, zeker als je niet in je eigen vertrouwde omgeving bent.”

Foto: Johan Smedema (secretaris Stichting Vrienden van het Maasziekenhuis) overhandigt de eerste kalenderklok aan teammanager Marijke Thijssen