Maasziekenhuis eindigt op plaats 69 in AD top 100

Publicatiedatum: 3 november 2017

Een teleurstellend resultaat vandaag in de AD ziekenhuis top 100: Maasziekenhuis is gedaald naar 69e plek (vorig jaar 52).

De punten die in het onderzoek genoemd worden, zijn overigens geen verrassing. Daarop zijn de afgelopen periode verbeteringen ingezet.

Waarop scoren we minder goed?

We scoren over 2016 lager op het onderdeel ‘percentage patiënten met complicaties na een operatie dat overlijdt binnen 30 dagen’. Maasziekenhuis scoort al jaren goed als het gaat om darmkankerzorg. De verklaring voor de lage score heeft niet te maken met tekortkomingen in de patiëntenzorg of het medisch handelen, maar met een onvolledige registratie in de gemeten periode. Dat blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd. We hebben dit eerder ook gemeld aan de zorgverzekeraars. Andere onderdelen waarop we dit jaar minder goed scoren zijn: controle op medicijngebruik bij ontslag en het aantal uitgevoerde endeldarmoperaties in de onderzochte periode.

Blijven verbeteren

Voor onze darmkankerzorg is de registratie inmiddels aangepast en zien we weer de positieve uitkomsten zoals we die gewend zijn. Bij medicijngebruik zijn de controles in 2017 fors verhoogd. De extra slagen die we als ziekenhuis hebben gemaakt, willen we de komende tijd verder zichtbaar maken. Er gebeuren prachtige dingen in dit ziekenhuis. Patiënten geven ons op Zorgkaart Nederland een 8,5 voor de zorg die zij bij ons krijgen. Komend uit een moeilijke periode, geeft dit ons extra energie om de komende tijd aan te tonen dat we hele goede zorg leveren, aldus de Raad van Bestuur van Pantein.