Laboratorium handhaaft ISO-kwaliteit

Publicatiedatum: 27 februari 2018

Een jaar na het behalen van het wereldwijd erkende ISO-kwaliteitscertificaat is het laboratorium van het Maasziekenhuis ook geslaagd voor de eerste jaarlijkse controle-audit. Deze vinden plaats binnen de periode van vier jaar waarvoor dit certificaat geldt.


Complimenten
De klinisch chemici Aldy Kuypers en Marjolein Doesburg kregen voor hun team van 45 medewerkers complimenten van het ISO-auditteam. Op een hoog niveau komen is knap, maar dat vervolgens ook handhaven werd uitzonderlijk genoemd.

 

Patiëntveiligheid
Mede door de inzet van kwaliteitsfunctionaris Erwin Scherders is bij elke medewerker het kwaliteitsbesef groot. Iedereen ziet ook het belang in om als Laboratorium betrouwbare resultaten te leveren in het kader van patiëntveiligheid en natuurlijk voor de tevredenheid van onze klanten. Behalve voor de huisartsen en de medisch specialisten van het Maasziekenhuis voert het Laboratorium ook onderzoeken uit voor Dichterbij, de Trombosedienst, verpleeghuisartsen, Viasana in Mill, verloskundigen in de regio en de Vrouwenpoli Boxmeer.

 

A-status
Het ISO-certificaat is een eis van de zorgverzekeraars om als laboratorium een A-status te krijgen en te houden. Deze A-status maakt het voor de huisartsen mogelijk om labaanvragen bij het laboratorium te kunnen blijven doen.