Kwaliteitsvenster verder uitgebreid

Publicatiedatum: 1 juni 2017

In het geactualiseerde Kwaliteitsvenster van ziekenhuizen staan vanaf 1 juni 2017 dertig onderwerpen en behandelingen met informatie voor patiënten.

Bezoekers kunnen op de website nu niet alleen de meest recente cijfers vinden over de algemene kwaliteit van zorg, maar ook van veelvoorkomende of planbare behandelingen.

Meest recente cijfers

Het gaat om de meest recente cijfers over 2016. Deze cijfers zijn 1 juni aangeleverd aan Zorginstituut Nederland of de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Alle cijfers worden afgezet tegen een landelijk gemiddelde en waar mogelijk vergeleken met 2015. Ook zijn de cijfers voorzien van een toelichting. Voorzitter Yvonne van Rooy van de Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuizen (NVZ): “De informatie is betrouwbaar, omdat we in het Kwaliteitsvenster gegevens tonen die we ook aan de IGZ en het Zorginstituut aanleveren.”

Over het Kwaliteitsvenster

In het Kwaliteitsvenster kunnen patiënten in één oogopslag de kwaliteit van zorg bekijken van een ziekenhuis. Per onderdeel krijgt de patiënt niet alleen cijfers te zien, maar ook informatie over de context van de kwaliteitsinformatie. Wat zegt dit cijfer over de kwaliteit van zorg van een ziekenhuis of revalidatiecentrum? En waarom is een cijfer hoger of juist lager dan het landelijk gemiddelde? Het kwaliteitsvenster van Maasziekenhuis Pantein is hier> in te zien.

De landelijke website van Kwaliteitsvenster: www.nvz-kwaliteitsvenster.nl