Hartverwarmende verwendag in het Maasziekenhuis

Publicatiedatum: 29 maart 2019

Het is zaterdagmorgen 8.00 uur in het Maasziekenhuis. Normaal gesproken kun je bijna een speld horen vallen in de centrale hal. Vandaag niet. Her en der worden tafels en stoelen klaargezet. Voor de ingang worden auto’s uitgeladen en dozen naar binnen gebracht. Dit is duidelijk geen alledaagse zaterdag.


We schrijven 23 maart 2019, de dag waarop voor de 5e keer de verwendag plaatsvindt voor patiënten die in het Maasziekenhuis op de dagbehandeling oncologie worden behandeld voor kanker. Nog voor de eerste gasten arriveren, is vrijwilliger Piet Verstraaten bezig met opbouwen. In het restaurant test hij nog een keer het geluid, zodat straks alles vlekkeloos verloopt tijdens de opening. Als deze taak erop zit, verricht Piet allerlei hand- en spandiensten. “Het is prachtig om hier vandaag een bijdrage aan te mogen leveren. Kijk hoe iedereen geniet.”

 

Na de opening gaan deelnemers genieten van ontspannende massages en worden er de mooiste creaties gemaakt, van sieraden en bloemstukjes tot boltaartjes. De sfeer is gemoedelijk. Door de hele ruimte hoor je het geroezemoes, alsof je op een gezellige braderie bent. En dat is precies hoe het vandaag is: even niet bezig zijn met ziekte, maar ontspannen en gezellig samen zijn.

 

Daar dragen vrijwilligers Karin Claassen en Benja Trimmel met een ontspannende handmassage graag hun steentje aan bij. “De mensen zijn dankbaar voor deze dag. En wij zijn dankbaar dat we hier vandaag mogen zijn.”

 

Aan het einde van de dag verzamelen alle deelnemers en vrijwilligers zich in de centrale hal voor een afsluitend optreden van popkoor Zip uit Landhorst. Als de deelnemers daarna met een tevreden gevoel weer naar huis gaan, zie je de vrijwilligers denken: Hier doen we het voor!

 

Verwendag Maasziekenhuis Pantein