Glaskunstenaar in Maasziekenhuis

Glas in lood
Publicatiedatum: 3 mei 2017

Glaskunstenaar Frank Lindner uit Vierlingsbeek exposeert tot en met 31 mei op diverse plekken in Maasziekenhuis Pantein. Het werken en experimenteren met glas is zijn passie en levert fraaie stukken op.

Deze expositie maakt onderdeel van een reeks exposities in het Maasziekenhuis van de leden van Kunstkolk Boxmeer. De tentoongestelde werken van Frank staan hoofdzakelijk in het restaurant en betreffen vooral zijn vrije werk, gebaseerd op natuur, natuurverschijnselen en kosmische constellaties. Frank over deze werken: “Ik zoek de verdieping in het wezen van de natuurlijke processen. Maar ook uitbeeldingen van intermenselijke connecties , zwangerschap en de connectie mens, dier en natuur zijn voor mij een dierbaar onderwerp.” De toegepaste technieken zijn onder meer: glas-in-lood, brandschildering, glasversmelting , glasverlijming, zandstralen en mengvormen hiervan. In de loop van de mei-maand zijn er in het ziekenhuis op diverse locaties voorbeelden en ook fotopresentaties van te zien.