Extra maatregelen vanwege het coronavirus

Publicatiedatum: maart 2020

In verband met het coronavius hebben we maatregelen getroffen om de kans op een besmetting van klanten, bezoekers en/of medewerkers te verkleinen.

Aangepaste dienstverlening vanaf 13 maart

De verwachting voor de regio is dat het aantal patiënten met corona de komende periode nog zal toenemen. Voor de komende dagen stelt het Maasziekenhuis daarom niet-spoedeisende operaties uit om tijd en ruimte in het ziekenhuis te maken. Patiënten voor wie dit gevolgen heeft, worden door het ziekenhuis persoonlijk benaderd.

Voor poliklinieken wordt bekeken welke afspraken verzet kunnen worden of telefonisch of via beeldcontact plaats kunnen vinden. Patiënten voor wie dit gevolgen heeft, worden door het ziekenhuis persoonlijk benaderd. Patiënten die geen bericht ontvangen, kunnen ervan uitgaan dat hun afspraak doorgaat.

Als uw afspraak doorgaat (zie toelichting hierboven), dan kunt u alleen naar het ziekenhuis komen als u aan alle hieronder genoemde criteria voldoet:

• u bent niet verkouden
  • u heeft geen koorts.
  • u bent niet in aanraking gekomen met een persoon die (mogelijk) besmet is met het coronavirus.

Alleen degene die een afspraak op de polikliniek heeft, krijgt toegang tot het ziekenhuis. Bij kleine kinderen mag 1 ouder/verzorger mee. Bij vrouwen die moeten bevallen, mag 1 persoon aanwezig zijn.

Het is belangrijk dat u alleen in bepaalde situaties telefonisch contact opneemt met uw eigen huisarts. Lees onderaan dit bericht in welke situaties dit is.

Bezoekregeling aangescherpt
Gezien de ontwikkelingen rondom het coronavirus zijn de richtlijnen voor bezoek verder aangescherpt. Bezoek is niet meer toegestaan. Een uitzondering geldt voor kleine kinderen. Daar mag één ouder/verzorger bij aanwezig zijn. Bij vrouwen die gaan bevallen mag maximaal één persoon aanwezig zijn. U mag alleen naar het ziekenhuis komen als u aan alle hieronder genoemde criteria voldoet:

• u bent niet verkouden
  • u heeft geen koorts.

Het afwisselen van bezoek is niet toegestaan vanuit het oogpunt van preventie en bescherming van de patiënt, bezoekers en zorgmedewerkers. Als uitzonderingen nodig zijn, bijvoorbeeld voor patiënten in de laatste levensfase, dan wordt hierover met de hoofdbehandelaar overlegd.

Grand Café en restaurant gesloten
Vanwege het coronavirus zijn het Grand Café en het restaurant tijdelijk gesloten.

Wijzigingen voor bloedafname in de regio

Vanwege het coronavirus zijn verschillende bloedafnamelocaties vanaf maandag 16 maart tijdelijk gesloten. Op een aantal locaties kunt u nog wel terecht voor bloedafname.

Bekijk het actuele overzicht van de bloedafnamelocaties en de openingstijden

LET OP:

Woont u in de regio Venray, dan kunt u NIET terecht bij Viecuri Venray. De dichtstbijzijnde locatie voor u is dan Vierlingsbeek.

Praktische instructies

• Vanwege het coronavirus schudden we op dit moment geen handen.

Hoe voorkomt u verspreiding van het virus?

• Was uw handen regelmatig, minimaal 20 seconden met zeep. Droog de handen met papieren handdoekjes.
  • Is handen wassen lastig? Gebruik dan desinfecterende handmiddelen (handalcohol).
  • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.

Actuele informatie
Voor actuele informatie over het coronavirus, kunt u de website van het RIVM raadplegen. Op de website van de NOS leest u meer over actuele ontwikkelingen.

Vragen
Heeft u als klant of bezoeker van het Maasziekenhuis nog vragen, neem dan contact met ons op via het algemene telefoonnummer: 0485 - 84 5000.

ADVIES VAN DE HUISARTSEN:
Thuisblijven of bellen naar de huisarts?

Heeft u verkoudheidsklachten of verhoging tot 38,0 graden Celsius?
Blijf thuis, ziek uit en zorg dat u anderen niet besmet. Houd dus afstand tot andere mensen. U hoeft de huisarts niet te bellen. Uw klachten zijn mild. Kijk op thuisarts.nl voor betrouwbare informatie.

Worden uw klachten erger?
U heeft koorts (meer dan 38,0 graden Celsius) en u hoest of ademt moeilijk?
Dan moet u wel bellen met de huisarts of huisartsenpost. Neem bij ernstige klachten direct contact op.