Exposities Kunstkolk in Maasziekenhuis

Publicatiedatum: 26 mei 2017

Het Boxmeerse kunstcollectief Kunstkolk zorgt ook in 2017  voor wisselende exposities van zijn leden in Maasziekenhuis Pantein. Tot en met juli is er werk te zien van beeldhouwer Adriaan van Rossen, glaskunstenaar Frank Lindner en Guus Verzellenberg, die enkele van zijn materiedrukken en schilderijen in acryl toont.


Adriaan van Rossen

Adriaan van Rossen, gepensioneerd werktuigbouwkundige, is via de keramiek en klei aan het beeldhouwen geraakt. Zijn werk kenmerkt zich door een grote variëteit in materialen. Hardsteen, brons, hout en de zachtere albast of serpentijn. Ook graveren van eierschalen (van de Nandoe) behoort tot zijn arsenaal.  Het merendeel van de werken wordt gekenmerkt door non-figuratieve vormen. De laatste tijd graveert hij ook minibeeldjes in de punt van een timmermanspotlood. Zijn beelden zijn te vinden in de hal en het restaurant van het Maasziekenhuis.

 

Guus Verzellenberg

Guus Verzellenberg  experimenteert graag met materialen, vormen en technieken. Hij werkt een thema op verschillende  manieren uit. Dit leidt tot een diversiteit  waar deze expositie een beeld van geeft. In het restaurant is zijn grafisch werk te zien, in de hal en op de omloop van de eerste verdieping vooral materiedrukken.

 

Frank Lindner

Frank Lindner is glazenier in Vierlingsbeek. Zijn Atelier Estrella, gespecialiseerd in glas in lood, heeft ook naam gemaakt in vrije glaskunst. In het restaurant staan enkele raamstandaarden en andere glasobjecten van zijn hand. In een synthese van glassmelttechnieken en glas-in-lood komt een verrassende veelkleurigheid tot leven.

 

* Op de foto één van de werken van Guus Verzellenberg.