Ambassadeursdag Vrienden: dank voor de extra’s

Publicatiedatum: 1 november 2017

De ambassadeurs van stichting ‘Vrienden van het Maasziekenhuis’ zijn tijdens hun jaarlijkse bijeenkomst op dinsdag 31 oktober bijgepraat over actuele zaken, zowel van deze stichting als van het Maasziekenhuis zelf.

Extra’s

De ‘Vrienden’ willen het Maasziekenhuis nog leefbaarder, aangenamer, sfeervoller en aantrekkelijker maken voor patiënten, familieleden én medewerkers met extra’s die niet uit het regulier ziekenhuisbudget betaald kunnen worden. Afgelopen jaar waren dat onder meer een elektrische bedfiets, rolstoelen voor kinderen met gepimpte spaakbeschermers, maar ook bijvoorbeeld een bevalbad en het biowalken voor diabetes-patiënten.

Alles voor beoogde doel

Namens de Vrienden opende voorzitter Hennie Swinkels de bijeenkomst waarbij hij nog maar eens wenste te benadrukken dat echt iedereen zich vrijwillig inzet. “Alle geld komt dus het beoogde doel ten goede.” Penningmeester Harrie van Boekel lichtte het voorbije jaar financieel toe.

Erkentelijk

Pauline Terwijn, voorzitter van de Raad van Bestuur van Pantein, praatte de ambassadeurs bij over actuele zaken van Pantein en het Maasziekenhuis (foto). “Wij zijn de Vrienden en de ambassadeurs zeer erkentelijk voor hun inzet en donaties en laten hier graag in de praktijk zien waarvoor u dit allemaal doet.” Zij stipte in haar dankwoord een aantal projecten aan. Terwijn sloot af met het tonen van een video over een drietal projecten waarin de indieners zelf hun dank nog eens uitspraken.

Cardiologie

Vanuit de vakgroep Cardiologie bespraken vakgroep-voorzitter Ralf Vromans en cardioloog Hans Peters, tevens bestuurslid van de Vrienden, enkele actuele ontwikkelingen binnen hun vakgebied. Verder werd de onlangs geschonken elektrische bedfiets gedemonstreerd door enkele fysiotherapeuten.

Foto's: Gijs Hoogland.