Afspraakberichten van het Maasziekenhuis via e-mail

Publicatiedatum: 18 februari 2021

Maasziekenhuis Pantein verstuurt afspraakberichten voortaan via e-mail. Via de digitale route kunnen we patiënten sneller bereiken. Uiteraard blijft de mogelijkheid om afspraakberichten per post te ontvangen. Dat kan wenselijk zijn als iemand bijvoorbeeld minder digitaal vaardig is of als u informatie liever per post ontvangt.

Beveiligde mail
Heeft u bij ons aangegeven dat u de afspraakberichten digitaal wilt ontvangen, dan ontvangt u deze berichten voortaan via beveiligde mail. Dat betekent dat u het bericht via een code ontgrendelt. De inhoud kan dan nooit door willekeurige derden online bekeken worden. Dit kan namelijk wel gebeuren als een bericht op de reguliere manier verzonden wordt en u gebruik maakt van een gratis emailaccount zoals Gmail, Hotmail, Live et cetera.

Door beveiligd te mailen beschermen we uw privacy. Beveiligd mailen is steeds gangbaarder bij organisaties die met privacygevoelige informatie werken. Misschien is het voor u even wennen omdat het een paar extra stapjes vraagt. Heeft u nog niet eerder een beveiligde mail ontvangen en geopend, dan kunt u eventueel de bijgevoegde flyer bekijken. Daarin staat stapsgewijs met afbeeldingen uitgelegd hoe het werkt.