Samenwerken in de zorg bij borstkanker

Multidisciplinair team

Patiënten dichtbij huis de best mogelijk zorg bieden, dat is waar we ons dagelijks voor inzetten. Dankzij een multidisciplinair zorgteam en een intensieve samenwerking tussen Maasziekenhuis Pantein en Radboudumc kunnen patiënten rekenen op zeer goede borstkankerzorg dicht bij huis.

 

Veel ervaring

Het Maasziekenhuis en het Radboudumc werken al enige jaren intensief samen op de locatie Boxmeer. Beide ziekenhuizen hebben veel ervaring in het stellen van de diagnose borstkanker en in het behandelen van  klachten of afwijkingen aan de borsten. Er is sprake van een multidisciplinaire werkwijze. Alle specialismen die nodig zijn om de juiste diagnose te stellen en de meest effectieve behandeling te geven, werken samen in een team. Dit zijn: oncologisch chirurgen, internist-oncologen, radiotherapeuten, radiologen, plastisch chirurgen, pathologen, klinisch genetici, psychologen en verpleegkundigen.

 

Onze specialismen:

  • Alle mogelijke afwijkingen of klachten aan de borst. Dit kunnen zowel goedaardige als kwaadaardige afwijkingen zijn.
  • De behandeling van borstkanker bij vrouwen, inclusief de problematiek hierbij (kinderwens, borstreconstructie, dit in samenwerking met de gynaecoloog).
  • Het geven van een second opinion (tweede mening) over een elders gestelde diagnose en voorgestelde behandeling.
  • Borstreconstructie bij vrouwen met diverse technieken door plastische chirurgie, o.a. met een prothese of eigen weefsel.
  • Borstkanker bij mannen.
  • Controleprogramma’s voor vrouwen met een verhoogd risico op (een voorstadium van) borstkanker op basis van een genafwijking of familie-belasting.
  • We werken met hoogwaardige apparatuur en technieken voor beeldvorming en bestraling.   

 

Keurmerken

Zowel het Maasziekenhuis als het Radboudumc zijn in het bezit van het roze lintje van de Borstkanker Vereniging Nederland. Dit is te danken aan de goede kwaliteit van de behandeling van (een voorstadium van) borstkanker. Deze onderscheiding ontvang je wanneer je als ziekenhuis voldoet aan een aantal criteria voor optimale zorg aan patiënten.

 

Contact

Wilt u meer informatie? Bel of mail ons gerust. We zijn bereikbaar via het telefoonnummer (0485) 84 55 26 of mammacare@pantein.nl

Via deze link vindt u meer informatie over onze zorg bij borstkanker.