Alles over beroerte

De Europese Dag van de Beroerte, een belangrijke dag om even stil te staan bij deze aandoening en de gevolgen die een beroerte kan hebben voor het dagelijks leven van de patiënt en zijn omgeving. Maasziekenhuis Pantein organiseert dinsdag 14 mei een voorlichtingsavond over dit thema.

 

Herken de signalen

Verschillende specialisten van Pantein vertellen deze avond over wat een beroerte is en hoe je de signalen kunt herkennen. Door het op tijd herkennen van de signalen van een beroerte en te weten welke actie je moet ondernemen, kan soms veel schade worden voorkomen. Hoe eerder een beroerte behandeld wordt, hoe beter de vooruitzichten zijn voor de patiënt. Desondanks kan een beroerte grote gevolgen hebben voor de patiënt en zijn omgeving. Tijdens de bijeenkomst gaan we ook dieper in op de behandeling en de begeleiding die Pantein kan bieden.

 

Het voorkomen van een beroerte

Voorkomen is beter dan genezen. Het voorkomen van een beroerte is dan ook een belangrijk thema deze avond. Wat zijn de risicofactoren voor het krijgen van een beroerte en wat kun je zelf doen om de kans op een beroerte zo klein mogelijk te maken? Er wordt uitgebreid stilgestaan bij het belang van een gezonde leefstijl, voeding en bewegen.

 

Aanmelden

De voorlichtingsavond is gratis toegankelijk.

 

Aanmelden voor de voorlichtingsavond is mogelijk via het aanmeldformulier.

 

 

 

Datum en tijd

Dinsdag 14 mei

19.00-21.00 uur

 

De zaal is open vanaf

18.30 uur.

Locatie

Vergadercentrum begane grond (achter het restaurant)

 

Maasziekenhuis Pantein
Dokter Kopstraat 1
5835 DV Beugen