1. Home
  2. Agenda
  3. Leven met een stoma: over voeding en beweging 15 april
15 april 14:00

Leven met een stoma: over voeding en beweging

Agenda

Leven met een stoma, wat betekent dat in het dagelijks leven? Tijdens deze bijeenkomst staan twee thema's centraal: voeding en beweging. Voor en na de lezingen en in de pauze is er gelegenheid om de informatiemarkt te bezoeken. 

Programma

Voeding

Gezonde en gevarieerde voeding is belangrijk voor de gezondheid. Dat geldt voor iedereen. Hoe doe je dat als je een stoma hebt? Kun je dan gewoon blijven eten en drinken of moet je je voedingspatroon aanpassen? De diëtiste geeft antwoord op deze vragen en vertelt nog veel meer over voeding bij een stoma.

Beweging

Ook voldoende bewegen is belangrijk voor een gezond en fit lichaam. Er zijn veel manieren om actief te zijn met een stoma. Bijvoorbeeld wandelen, fietsen, zwemmen of hardlopen. In feite zijn alle sporten mogelijk. Tijdens deze lezing geven de fysiotherapeut en de ergotherapeut informatie over bewegen en sporten met een stoma.

Programma overzicht

  Inloop vanaf 13.30 uur met informatiemarkt
14.00 uur Lezing over voeding
14.30 uur Pauze en informatiemarkt
15.15 uur Lezing over beweging
15.45 uur Afsluiting

 

 

 

 

 

 

.

Locatie

De bijeenkomst vindt plaats in het vergadercentrum van het Maasziekenhuis. Het vergadercentrum bevindt zich achter het restaurant op de begane grond.

Aanmelden

De bijeenkomst is gratis toegankelijk.

Aanmelden voor deze bijeenkomst

Publicatiedatum: 24-02-2023