1. Home
  2. Afspraak maken of wijzigen
  3. Wat u moet weten voor uw afspraak

Wat u moet weten voor uw afspraak

De polikliniek

Op de polikliniek heeft u een gesprek met uw specialist. Ook gebeuren hier medische onderzoeken of kleine behandelingen. Als u een afspraak heeft bij een polikliniek, dan is het verstandig u hierop goed voor te bereiden.

Verwijsbrief

Voor een bezoek aan een specialist bij ons in het ziekenhuis, heeft u altijd een verwijzing nodig. Deze krijgt u van uw huisarts of een behandelend arts. Alleen bij fysiotherapie is dit niet nodig. Neem bij uw eerste afspraak de verwijsbrief mee. Hierin staat belangrijke informatie. En wij sturen dan de rekening niet naar u, maar naar uw zorgverzekeraar.

Wat u nog meer moet meenemen

Bij een bezoek aan de polikliniek neemt u een aantal dingen mee:

  • medicijnpaspoort of lijst van medicijnen die u gebruikt. U kunt dit krijgen via de apotheek;
  • verwijsbrief (bij de eerste afspraak);
  • legitimatie, dus uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs. Dit geldt voor iedereen van elke leeftijd en bij elke afspraak.

Al deze informatie hebben wij nodig om u de beste zorg te kunnen geven. In uw patiëntendossier nemen we ook een pasfoto op. Zo kunnen alle zorgmedewerkers in één oogopslag zien of ze de juiste persoon voor zich hebben. Verandert er iets, zoals een nieuw telefoonnummer of een ander adres? Dan is het fijn als u dat doorgeeft bij de registratiebalie in de centrale hal.

Bedenk van tevoren wat u wilt weten

Hier zijn een paar tips om uw gesprek op de polikliniek goed voor te bereiden:

  • Schrijf uw vragen vóór het gesprek op. Denk in elk geval aan de 3 goede vragen.
  • Kom niet alleen, maar neem iemand mee. Samen onthoudt u meer.
  • Zeg zo duidelijk mogelijk wat u denkt en wilt. En bespreek met de arts wat voor u belangrijk is.
  • Beslis niet te snel. Als de arts een behandeling of onderzoek voorstelt, mag u daar thuis rustig over nadenken. Of vraag om een extra gesprek.