Opname couveusesuite of couveusekamer

Uw kindje heeft na de bevalling nog extra zorg nodig. Daarom is hij of zij opgenomen op een couveusesuite of de couveusekamer van het Maasziekenhuis Pantein. Graag informeren wij u over de kraamzorg op de couveusesuite en de mogelijkheden om bij uw kindje te verblijven.

tekening couveuse

Gezinsgerichte zorg

De afdeling Moeder en kind kiest voor gezinsgerichte zorg (Family Centered Care). Dit betekent dat op onze afdeling de moeder en haar gezin centraal staan en dat de zorg naar het gezin toe komt. Alle zorg rondom de bevalling en de kraamperiode vindt plaats in één kamer in het ziekenhuis: in de kraamsuite of de couveusesuite. Moeder en kind blijven bij elkaar en u hoeft niet meer overgeplaatst te worden naar een andere afdeling.

Gezinsgerichte zorg betekent ook dat u en uw partner zich prettig voelen in de ziekenhuissituatie. Dat u, vergelijkbaar met thuis, de ruimte krijgt en neemt tot zelfzorg. U regelt zelf het bezoek en overlegt met de zorgverleners wanneer u welke zorg wilt.

De pedagogisch medewerker

Op afdeling kind werken twee pedagogisch medewerkers.
Wist u dat een pedagogisch medewerker:

• Er zelfs voor de allerkleinsten is?
  • Er ook is voor de ouders en broertjes en zusjes?
  • Er is om het verblijf in het ziekenhuis zo veilig en aangenaam mogelijk te maken?
  • U wegwijs kan maken op de afdeling?
  • Antwoord kan geven op vragen over opvoeding en de omgang met uw kind?
  • Ondersteuning kan bieden bij medische en/of verpleegkundige (be)handelingen?
  • Er ook is voor afleiding of gewoon een praatje?

Op het informatiescherm bij de balie kunt u zien welke pedagogisch medewerker er vandaag voor u is. De pedagogisch medewerker komt met u kennis maken en bespreekt de wensen en mogelijkheden. Mocht u tussendoor nog vragen hebben, stap dan gerust op ze af. Ze maken graag tijd voor u vrij!