Schildklierproblemen

De schildklier is een klier in de halsstreek. De schildklier is verantwoordelijk voor het goed functioneren van stofwisselingsprocessen en de groei. Schildklierproblemen komen erg veel voor en kunnen meestal vastgesteld worden voordat ze ernstig worden.


Lees meer over schildklierproblemen

Overige informatie

Zusenzorg

Zusenzorg.nl biedt vrouwen persoonlijke zorg online. ZUS & Zorg helpt vrouwen de regie te nemen over hun eigen gezondheid. Je vindt er informatie, je kunt zorg delen én de beste zorg vinden. Het platform is onafhankelijk en richt zich op alle vrouwen met een specifieke zorgbehoefte. Zo vind je er uitgebreide informatie over schildklierproblemen. Hier worden vragen als 'Wat voor functie heeft je schildklier eigenlijk'? en 'Wat als je een te snel werkende schildklier hebt'? beantwoord. 

 

Schildklierstichting Nederland

Voor uitgebreide informatie over schildklieraandoeningen kun je ook terecht op de site van Schildklierstichting Nederland. Dit is een patiëntorganisatie voor mensen met een schildklierziekte. Zij verschaffen hoogwaardige informatie, organiseren lotgenotencontact en behartigen ook de belangen van alle schildklierpatiënten. 


Nederlandse Vereniging van Graves Patiënten

Congenitale (=aangeboren) hypothyreoïdie (CHT) is een ziekte die wordt veroorzaakt door een tekort aan schildklierhormoon. Wil je meer informatie over de ziekte van Graves? Dan kun je terecht op de site van de Nederlandse Vereniging van Graves Patiënten.

 

Artsenapotheker 

Artsenapotheker.nl zet de belangrijkste medische sites over schildklierproblemen op een rijtje. 


GezondTotaal

GezondTotaal is eerlijk, direct en recht voor z’n raap. Een kwalitatief en interactief platform met informatie en discussies over gezondheid, lichaam, gezin, seks, voeding en meer. Geen onderwerp of vraag is te gek. Het voordeel van GezondTotaal? Je staat in direct contact met andere vrouwen, moeders én deskundigen. Je leest hier niet alleen maar kunt direct overleggen en discussiëren met bloggers, lezers en (ervarings)deskundigen. Hulp binnen handbereik. Hun missie? Alles wat jou vrouw maakt bespreekbaar maken. Ook schildklierproblemen. 

Interne geneeskunde

Interne geneeskunde of inwendige geneeskunde is het specialisme dat zich toelegt op het voorkomen, onderzoeken en behandelen van ziekten van de inwendige organen van de volwassen patiënt. Een arts die zich hierin gespecialiseerd heeft is een internist.Lees meer over Interne geneeskunde