Pulmonale Arteriele Hypertensie (PAH)

Pulmonale Arteriele Hypertensie (PAH) is een ernstige en levensbedreigende aandoening, waarbij de bloeddruk in de longslagader abnormaal hoog is.


Lees meer over deze aandoening

Overige informatie

Meer weten over pulmonale arteriele hypertensie of hoge bloeddruk? Neem dan eens een kijkje op de volgende sites: 

  • De Stichting PHA Nederland zet zich in voor mensen met pulmonale hypertensie. Op hun website is veel informatie te vinden over deze zeldzame aandoening en er is mogelijkheid om in contact te komen met lotgenoten. 
  • Medicijngids op Ziekenhuis.nl. Vragen over je medicijn tegen hoge bloeddruk? Slechte ervaringen met een medicijn? Op www.ziekenhuis.nl kun je je vragen stellen aan een apotheker of deel je slechte ervaringen met anderen in het forum. Of lees gewoon eens de vragen door die anderen stelden over medicijnen voor hoge bloeddruk.
  • Hartstichting. Op de site van de Hartstichting vind je uitgebreide informatie over de gevolgen van hoge bloeddruk en de diverse aandoeningen die een hoge bloeddruk kan veroorzaken.

Cardiologie

Cardiologie is het medisch specialisme dat zich toelegt op het opsporen, onderzoeken en behandelen van ziekten van het hart. Ook aandoeningen van de bloedvaten vallen onder dit specialisme.Lees meer over Cardiologie

Specialisten