Carpale tunnel syndroom (CTS)

Een carpaal tunnel syndroom (CTS) ontstaat door het bekneld zitten van een zenuw in de handpalm. Dit kan vooral ’s nachts vervelende tintelingen in de vingers geven en de nachtrust flink verstoren. Ook bij andere dagelijkse handelingen ontstaan vaak hinderlijke tintelingen, pijn en doofheid. Soms is er zelfs sprake van krachtsverlies. Met behulp van een pijnloos onderzoek op het CTS-spreekuur van Maasziekenhuis Pantein weten we meteen wat er aan de hand is.

 

Diverse mogelijkheden
Een afspraak op het CTS-spreekuur begint altijd met een gesprek met de neuroloog. Aansluitend volgt er een echo van de pols om de diagnose vast te stellen. Tijdens dezelfde afspraak is vaak direct al een behandeling mogelijk, bijvoorbeeld een pijnstillende en ontstekingsremmende injectie of het aanmeten van een polsspalk. Als een operatie nodig is, krijgt u een verwijzing voor de orthopeed. U wordt dan in het Maasziekenhuis geopereerd door specialisten van de Sint Maartenskliniek.

Neurologie

Neurologie is het medisch specialisme dat zich toelegt op het onderzoeken en behandelen van ziekten en aandoeningen van het zenuwstelsel: hersenen, zenuwen en ruggenmerg.Lees meer over Neurologie

Orthopedie

Orthopedie is één van de specialismen van de Sint Maartenskliniek. Het is een zeer breed vakgebied dat zich richt op aandoeningen aan het ‘bewegingsapparaat’. Het bewegingsapparaat bestaat uit alle botten, spieren, banden, pezen en gewrichten van het menselijk lichaam. 

 

Bij onze afdeling Orthopedie kunt u met allerlei klachten terecht:

* Klachten aan uw gewrichten: bijvoorbeeld slijtage, artrose of pijn in uw meniscus

* Pijn in uw spieren en pezen: bijvoorbeeld een spierscheurtje of sportblessure

* Botklachten: bijvoorbeeld een breuk of osteoporoseLees meer over Orthopedie

Afspraak maken met de polikliniek CTS-spreekuur: Carpale Tunnel Syndroom

Om een afspraak te maken, te verzetten of te annuleren neemt u contact op met de polikliniek Neurologie. Let u erop dat u alleen een afspraak kunt maken als uw huisarts of specialist u heeft doorverwezen. De poli is op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur telefonisch bereikbaar. Het telefoonnummer is 0485-84 53 90. U kunt ook online een afspraak maken