Bloedvergiftiging

Een bloedvergiftiging of sepsis ontstaat door de verspreiding van een bacterie in het bloed.


Lees meer over bloedvergiftiging

Overige informatie

  • Sepsis-en-daarna.nl: deze site geeft informatie over alles rond bloedvergiftiging en haar gevolgen, inclusief de opname op de Intensive Care. Bedoeld voor iedereen (ex-patiënt, naaste of belangstellende) die hiermee te maken krijgt. Het ziektebeeld bloedvergiftiging verdient deze aandacht, omdat het meer is dan 'een complicatie van een infectie'. Het is een levensgevaarlijk syndroom, dat niet voor niets doodsoorzaak nr. 1 vormt op de IC's in ons land. Op deze site vind je achtergrondinformatie, ervaringsverhalen, maar ook waardevolle tips en links, inclusief de mogelijkheid van begeleiding als steun in de rug bij het herstel. 
  • Sanquin Bloedvoorziening: Sanquin Bloedvoorziening is een not-for-profit organisatie, die de bloedvoorziening in Nederland verzorgt. Daarnaast speelt Sanquin een belangrijke rol in de transfusiegeneeskunde. 

Interne geneeskunde

Interne geneeskunde of inwendige geneeskunde is het specialisme dat zich toelegt op het voorkomen, onderzoeken en behandelen van ziekten van de inwendige organen van de volwassen patiënt. Een arts die zich hierin gespecialiseerd heeft is een internist.Lees meer over Interne geneeskunde